zondag 14 november 2010

Zie ginds komt de stoomboot...

De kinderen beginnen ongeduldig de dagen af te tellen tot de Sint langskomt om hun schoentje met lekkers en leuks te vullen. We geven graag inspiratie mee voor kleine spruiten vanaf 3 jaar.


Een pluche vogel die op commando - press here - zijn deuntje fluit... schattig toch? En niet onbelangrijk, het is een zacht en mooi gefluit en zeker geen overheersend geluid. Natuurlijk, ooit al een vogel vals horen zingen? Maar oordeel gerust zelf in het filmpje onderaan.

Ik heb eens een kleine testronde gehouden bij enkele kinderen tussen 2 en 4 jaar. Ze houden er duidelijk een andere mening op na. De Merel, nochtans een algemene en populaire tuinvogel bij vele vogelliefhebbers, lieten ze bijna tot het laatst liggen. Is het de pikzwarte kleur die deze merelknuffel genekt heeft? Geen idee, maar de Pimpelmees met haar geelblauwe kleurencombinatie bleek wel de onbetwistbare nummer 1 onder de verleiders.... Ook mevrouw Eend moest trouwens niet onderdoen met haar gekwaak, al denk ik dat het "broodkorstjes gooien aan de parkvijver" hier voor iets tussen zit. En zo kunnen we nog even doorgaan, maar gemakkelijk kiezen zal het nooit zijn uit een rij van 10: Pluche vogels met geluid.Beheerder Groene Winkel
Vogelbescherming Vlaanderen

1 opmerking: