maandag 8 november 2010

Aan tafel...

De winter is nu echt goed begonnen, getuige de vele ingeduffelde mensen met sjaal en handschoenen 's morgens en de verwarming die we thuis afgelopen weekend enkele graden hoger moesten zetten. Ook vogels moeten zich wapenen tegen de kou en  zoeken overdag volop voedsel om de lange, koude winternachten door te komen. In de vorige post, van 5 november, werd een winterverblijf voor mezen besproken. Vandaag zetten we een leuk voeder'bordje' voor deze vogels in de kijker: een nieuwe luxe voedersilo.


Deze silo heeft een extra grote diameter waardoor lekker veel voedsel erin kan en is beschikbaar in 3 maten: small, medium (zie foto) en large. Hoe groter de maat, hoe hoger de silo en hoe meer landingsplaatsen beschikbaar zijn voor de vogels. Het luxueuze zit hem ook in de vorm van deze landingsplaatsen. De vogels landen nl. op een cirkelvormig stoeltje, wat meer evenwicht biedt. Dat is niet alleen aangenamer om te kunnen eten, maar ook makkelijker om de omgeving tussendoor te kunnen afspeuren. Vogels moeten immers altijd op hun hoede zijn voor eventueel gevaar.

Het gebruik van deze voedersilo demonstreren we graag met onderstaand filmpje. De silo gebruikt in dit filmpje small met 2 stoeltjes. Voor meer informatie: Luxe voedersilo small. Het gebruikte voedsel is een mix, speciaal samengesteld voor silo's en bestaat uit o.a. zonnebloempitten, gehakte pinda's en geplette maïs. Je kan het hier bestellen: Voedersilomix.  
Beheerder Groene Winkel
Vogelbescherming Vlaanderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten